Uw Online Werkplek

Noem het SaaS, PaaS, IaaS of CaaS, iedereen heeft wel een XaaS (anything-as-a-service) bedacht om een signaal te geven naar uw werkplek in de cloud. Maar wat is de cloud nu eigenlijk?

Feitelijk betekent cloud niet heel veel meer dan dat de werkplek die u gebruikt, is gekoppeld aan een server ergens in de wereld.  Op die server worden uw zakelijke processen uitgevoerd. Deze worden dan vervolgens geprojecteerd op het scherm van het apparaat dat u gebruikt als werkplek. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit gewoon “Uw Online Werkplek” te noemen.

Geen moeilijke afkortingen, taal of kreten waar iedereen een eigen opvatting over heeft. Gewoon recht voor zijn raap. De server kan in principe overal staan. Dus we hebben dat versimpeld tot 3 opstellingen:

  1. De server staat op locatie bij uw kantoor (on-premise)
  2. De server draait in een van onze datacenters in Nederland (cloud)
  3. Een combinatie van beide (hybride)

In alle gevallen neemt u de ICT af als een dienst bij ons af. Zelfs de hardware kan in dit bedrag als lease worden opgenomen. Wij zorgen ervoor dat het voor u draait en dat uw ICT voor u werkt met daarbij de nodige ondersteuning voor een vast bedrag per maand.

Het kiezen van de juiste werkplek

De keuze maakt u in de basis natuurlijk zelf. Wel is een groot deel afhankelijk van uw situatie, bijvoorbeeld de haalbare internetsnelheid bij u op locatie. Deze bepaalt meestal of u echt alle ICT extern kunt plaatsen, of dat er toch nog een server op locatie zou moeten staan. Daarom sluiten we ook niet uit dat een hybride versie voor veel bedrijven interessant is. Zo kan het nodig zijn een kleine server op locatie te plaatsen voor opslag van grote bestanden. Uw applicaties, back-up en e-mail draaien mogelijk al extern. Het zal in dergelijke gevallen dus veel beter zijn om de 2 opties te combineren en niet gelijk iets uit te sluiten. Natuurlijk ondersteunen wij u persoonlijk bij het maken van de juiste beslissing voor uw organisatie.

Wilt u ook veilig online werken waar ook ter wereld?

Met u online werkplek is vrijwel elk MKB bedrijf voorzien van een passende ICT-oplossing. Wanneer u specifieke wensen heeft kunnen we daar in veel gevallen aan voldoen. Aarzel niet uw wensen, ideeën en vragen aan ons kenbaar te maken. We stellen er een eer in om samen met u de best mogelijke oplossing voor uw situatie te vinden. Alle software die wij beheren worden voortdurend bijgehouden. Updates worden automatisch uitgerold zonder dat u er last van heeft.

Cloud Basis €75 per maand
Met het basis cloudpakket van 1A krijgt u toegang tot een werkplek op afstand. Hierbij zijn de volgende opties al inbegrepen:

  • Office 365
  • Anti-virus
  • Mailbox met back-up
  • Bestandsdeling met back-up via shares en Nextcloud

Extra opties zijn eenvoudig toe te voegen.