Veilig browsen op het internet 2021

Brave internet browser

Veilig internetten zonder vervelende advertenties of tracker software?

Op dit moment zijn er vele verschillende internet browsers te vinden om op het internet op te surfen. We gebruiken hierbij de meeste bekende browsers zoals: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge of voor de Apple gebruikers, Safari. Maar wat is nu de beste browser om te gebruiken? Welke browser kan je privacy beter beschermen en biedt handige extra mogelijkheden?

Read more

Hoe zijn uw gegevens opgeslagen en zijn deze wel beschermd?

Online Smart Back-up

 

Plotseling zijn al uw persoonlijke foto’s, bestanden of juist zakelijke data weg. Ziet u het al voor u? En dan? Dan bent u te laat. Vaak zien we dit pas in als het te laat is en dat is zonde. We hebben soms geen idee van wat er allemaal aan belangrijke persoonlijke of zakelijke bestanden op onze computers staat. Zorg er dus voor dat u de schrik voor bent door een goede back-up te maken. Hoe en wat? We leggen het uit!

Read more

Tweestapsverificatie uitgelegd: belangrijk om te weten, simpel in gebruik!

2 staps authenticatie

Voor de beveiliging van je online accounts is tweestapsverificatie zeer belangrijk. In dit artikel leg ik uit wat tweestapsverificatie precies is en hoe het werkt.

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie is een tweede laag beveiliging over online accounts. Denk bijvoorbeeld aan je Office 365, bank account of Google-account. Dat betekent dat je na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, je op een tweede manier moet bevestigen dat jij bent wie je beweert te zijn.

Daar zijn verschillende methodes voor. De bekendste is de optie om een sms te ontvangen met een code. Die code ontvang je na het invullen van je wachtwoord, waarna je jouw account mag betreden. Andere manieren zijn het invullen van een code uit een app, het bevestigen van je identiteit via een prompt of yubikey usb stick.

Read more

Bescherm uzelf tegen WannaCry

WannaCry Virus

WannaCry in het nieuws

WannaCry, WannaCryptor, of een van de andere namen van dit stukje software, u heeft ze waarschijnlijk wel voorbij horen komen de afgelopen dagen. Dit stukje ransomware heeft namelijk voor grote problemen gezorgd bij verschillende bedrijven over de hele wereld.

Wat is ransomware?

Zoals de naam al doet vermoeden ‘gijzelt’ ransomware bestanden op een computer. Vaak zijn dit foto’s, documenten, databases en andere bestanden die van levensbelang zijn voor uw bedrijfsvoering.

Uw bestanden worden versleuteld door de ransomware en er wordt beloofd deze bestanden weer vrij te geven na betaling van een geldbedrag. Het is de vraag of deze belofte na wordt gekomen, dus u bent er zelfs na betaling vaak niet 100% zeker van dat u uw bestanden terugkrijgt.

Read more

Hoe maak je veiligere wachtwoorden?

hoe ga jij met je wachtwoorden om

Met zoveel online diensten en verschillende accounts is het niet makkelijk om telkens een nieuw, uniek en sterk wachtwoord te verzinnen. Veel makkelijker is het om een reeds gebruikt wachtwoord te recyclen of een woord of getal te gebruiken dat voor jou betekenis heeft. Zo kom je al gauw op wachtwoorden als “feyenoord”, “amsterdam” of simpelweg “12345”. Stuk voor stuk zijn deze wachtwoorden niet ingewikkeld en makkelijk te onthouden. Fijn voor jou, maar dat betekent helaas ook dat deze wachtwoorden makkelijk te kraken zijn door cybercriminelen en jouw (persoonlijke) gegevens dus niet optimaal beveiligd zijn.

Om jou te helpen met je online beveiliging te optimaliseren, hebben wij zeven tips op een rijtje gezet zodat jij veiliger gebruik kunt maken van je online accounts.

Read more

Virus of Spyware verwijderen

kaspersky

antivirus distributeur

Virus | Malware | Spyware | Spam | Ransomware | Popups | toolbars verwijderen | Cryptolockers

Wat kun je doen tegen virussen?

Tegenwoordig wordt het internet overspoeld met kwaadaardige en gevaarlijke toepassingen. De makers van zulke valse programma’s ontwerpen ze meestal uit geldgewin. Cyber criminelen verdienen meestal geld door onwetende gebruikers te misleiden en hen zo valse antivirus toepassingen laten kopen of hen dwingen valse boetes (losgeld) te betalen om hun pc te deblokkeren enz. … Als je een antivirus of anti-spyware programma kiest, download dan enkel wel gekende producten. Weet dat er meer dan 640.000 websites en ongeveer 5,8 miljoen pagina’s besmet zijn met malware en dit aantal neemt nog elke dag toe. Je kunt op de Google Security Blog de statistieken van de besmette websites raadplegen. Je moet begrijpen dat surfen op bedenkelijk websites de kans op besmetting met spyware, malware en virussen van je pc verhoogt. Je moet vooral voorzichtig zijn bij het surfen naar websites die het volgend bevatten:

  • Erotische inhoud
  • Software cracks, key gen…
  • P2P sites
  • Warez sites

Read more