Beveiliging & back-up

Data backup & gegevensbescherming, wel zo'n veilig gevoel

Plotseling zijn al uw persoonlijke foto’s, bestanden of juist zakelijke data verwijderd of versleuteld. Ziet u het al voor u? En dan? Dan bent u te laat. Vaak zien we dit pas in als het te laat is en dat is zonde. We hebben soms geen idee van wat er allemaal aan belangrijke persoonlijke of zakelijke bestanden op onze computers staat. Wij van Smart Computerservice helpen u dan ook graag met het inrichten van een goede backup oplossing.

Wat is een backup?

Een back-up is een reservekopie van de bestanden die op de computer of server staan. De back-up moet volledig geïsoleerd zijn van het systeem waar een backup van wordt gemaakt. Voor het maken van backups maken wij gebruik van verschillende backup oplossingen zowel lokaal als het maken van backups in de cloud.

Met een back-up kunnen we verwijderde of versleutelde data terughalen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor u uw data kwijt kunt raken, een aantal voorbeelden:

  1. Eindgebruiker verwijderd per ongeluk data
  2. Virussen, spyware of malware
  3. Data versleuteling (Ransomware)
  4. Een besturing systeemfout in bijvoorbeeld een update
  5. Verlies of diefstal
  6. Een kapotte harde schijf
  7. Stroomstoring, ouderdom en fabricagefouten

Voordelen van een goede backup

Bescherming van uw gegevens
Verwijderde data kan worden teruggehaald

Versie herstel
Meerdere versies van een document zijn te herstellen met een backup

Kosten besparend
Een goede backup bespaart u veel kostbare tijd en onnodige stress

Backup & gegevensbescherming: iets voor u?

Wilt u weten wat Smart Computerservice voor u kan betekenen op het gebied van backup & gegevensbescherming? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat. Of u nu zzp-er bent, MKB of een not-for-profit organisatie bent, wij leveren u graag de best passende cloud oplossing op maat voor uw onderneming.