Thuiswerkplek, Veilig Online

Altijd en overal werken

Afgelopen jaren tijdens de corona pandemie hebben vele bedrijven aanpassingen moeten doorvoeren om hun personeel vanuit huis of elders te kunnen laten werken.

Wij van Smart Computerservice hebben vele oplossingen in huis om u en uw werknemers eenvoudig te laten samen werken vanuit huis. Thuiswerkmogelijkheden zoals Microsoft 365, Dropbox for Business, onze eigen SMART Cloud werkplek oplossingen of een VPN verbinding naar uw kantoor zijn hierbij de meest voorkomende oplossingen die wij afgelopen tijd hebben mogen installeren.

Naast de vele standaard cloud oplossingen zoals een Dropbox en Microsoft 365 waarbij u toch nog vaak lokaal op uw thuiscomputer werkt is er een risico aanwezig. Vaak zijn de thuiscomputers niet in beheer en niet goed onderhouden waardoor deze computers mogelijk eenvoudiger kunnen worden besmet met malware, spyware of nog erger een ransomware waarbij alle gevoelige bedrijfsdata wordt versleuteld door een groep hackers.

De Online werkplek is daarom de meeste veilige oplossing gezien u vanuit uw thuiscomputer inlogt op een virtuele omgeving die volledig is geïsoleerd in de cloud.

Wat is een online werkplek?

Noem het SaaS, PaaS, IaaS of CaaS, iedereen heeft wel een XaaS (anything-as-a-service) bedacht om een signaal te geven naar uw werkplek in de cloud. Maar wat is de cloud nu eigenlijk? Feitelijk betekent cloud niet heel veel meer dan dat de werkplek die u gebruikt, is gekoppeld aan een server ergens in de wereld. Op die server worden uw zakelijke processen uitgevoerd. Deze worden dan vervolgens geprojecteerd op het scherm van het apparaat dat u gebruikt als werkplek. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit gewoon “Uw Online Werkplek” te noemen. Geen moeilijke afkortingen, taal of kreten waar iedereen een eigen opvatting over heeft. Gewoon recht voor zijn raap. De server kan in principe overal staan. Dus we hebben dat versimpeld tot 3 opstellingen:

  1. De server staat op locatie bij uw kantoor (on-premise)
  2. De server draait in een van onze datacenters in Nederland (cloud)
  3. Een combinatie van beide (hybride)

In alle gevallen neemt u de ICT af als een dienst bij ons af. Zelfs de hardware kan in dit bedrag als lease worden opgenomen. Wij zorgen ervoor dat het voor u draait en dat uw ICT voor u werkt met daarbij de nodige ondersteuning voor een vast bedrag per maand.

Het kiezen van de juiste werkplek

De keuze maakt u in de basis natuurlijk zelf. Wel is een groot deel afhankelijk van uw situatie, bijvoorbeeld de haalbare internetsnelheid bij u op locatie. Deze bepaalt meestal of u echt alle ICT extern kunt plaatsen, of dat er toch nog een server op locatie zou moeten staan. Daarom sluiten we ook niet uit dat een hybride versie voor veel bedrijven interessant is. Zo kan het nodig zijn een kleine server op locatie te plaatsen voor opslag van grote bestanden.

Uw applicaties, back-up en e-mail draaien mogelijk al extern. Het zal in dergelijke gevallen dus veel beter zijn om de 2 opties te combineren en niet gelijk iets uit te sluiten. Natuurlijk ondersteunen wij u persoonlijk bij het maken van de juiste beslissing voor uw organisatie.

Wilt u ook veilig online werken waar ook ter wereld?

Met u online werkplek is vrijwel elk MKB bedrijf voorzien van een passende ICT-oplossing. Wanneer u specifieke wensen heeft kunnen we daar in veel gevallen aan voldoen. Aarzel niet uw wensen, ideeën en vragen aan ons kenbaar te maken. We stellen er een eer in om samen met u de best mogelijke oplossing voor uw situatie te vinden. Alle software die wij beheren worden voortdurend bijgehouden. Updates worden automatisch uitgerold zonder dat u er last van heeft.

Alle voordelen op een rij

Altijd & overal werken
Of u nu thuis wilt werken op kantoor of misschien wel vanaf een vakantie adres? Het enige wat u nodig heeft is een stabiele internet verbinding.

Veiligheid
U logt in via een inlognaam en wachtwoord en eventueel aanvullende beveiligingsvoorzieningen zoals een IP filter of tweestapsverificatie.

Backup & herstel
Wist u per ongeluk een belangrijk bestand dan kunnen wij deze eenvoudig herstellen.

Kosten besparend
Bespaar op hoge aanschaf kosten van dure server hardware, onderhoud en softwarelicenties

Schaalbaar & flexibel
Voor een vast bedrag per gebruiker per maand kunt u eenvoudig up en down schalen. Maar ook de hoeveelheid dataopslag en systeem hardware is eenvoudig aan te passen zonder ingewikkelde data migraties.

Software op maat
Naast onze standaard voor geïnstalleerde software kunnen we ook nog aanvullende software eenvoudig toevoegen.

Zorgeloos onderhoud
Het beheer zoals updates van software en licenties en de monitoring van de hardware nemen wij voor onze rekening. U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken en kunt zich volledig focussen op uw core business

Thuiswerkplek, Veilig Online:   iets voor u?

Wilt u weten wat Smart Computerservice voor u kan betekenen op het gebied van thuiswerken of een online werkplek? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat. Of u nu zzp-er, MKB of een not-for-profit organisatie bent, wij leveren u graag de best passende cloud oplossing op maat voor uw onderneming.