Kabelmanagement & Elektrotechnische installaties

Onze werkzaamheden kort samengevat

Heeft u een oude meterkast die nu echt toe is aan vernieuwing? Wenst u extra stopcontacten in uw woning of moeten er extra groepen worden aangelegd? Uw verlichting centraal bedienen, camera’s binnen of buitenhuis installeren of misschien een mooie Sonos geluidsinstallatie overal in huis of op kantoor?

Wellicht zoekt u iemand om al die draden onder uw bureau netjes weg te werken of misschien moet er juist een internetkabel worden aangelegd naar de zolder?

Dankzij ons partner netwerk hebben wij voor iedere uitdaging wel een oplossing op maat!

Bekijk ons portfolio

Onze installatie diensten

Stopcontact plaatsen in de Meterkast
Veel mensen kiezen ervoor om een modem of andere apparatuur aan te sluiten in de meterkast. Het noodzakelijk dat er voldoende stopcontacten aanwezig zijn.Voor een veilige installatie zijn wij u graag van dienst

Kabels Wegwerken
Overal kabels in het zicht is niet heel erg mooi. Met onze expertise werken we alle kabels netjes weg bijvoorbeeld achter uw tv meubel, onder uw werkbureau of uitstekende kabels uit uw muur.

Installeren of verwijderen van apparaten
Heeft u onlangs een nieuwe tv aangeschaft en wilt u deze netjes aan de muur hebben gemonteerd. We helpen u graag bij deze en vele andere elektrotechnische installaties. Bijvoorbeeld computers, printers en audio apparatuur. Zit u met oude apparatuur die u niet meer gebruikt? Nadat we de nieuwe apparatuur hebben geinstalleerd kunnen we de oude apparatuur voor u afvoeren!

Internetkabels (datakabels) aanleggen
Voor optimale snelheid en stabiliteit adviseren we altijd om apparatuur indien mogelijk bekabeld aan te sluiten. Vaak kunnen we hierbij gebruik maken van bestaande of lege electro leidingen die tijdens de bouw van het huis zijn aangebracht. In sommige gevallen komt het voor dat er Coax kabels (tv kabels) zijn getrokken in plaats van internetkabels.In dat geval verwijderen we de oude kabels voor je en vervangen deze door internetkabels.

UTP inbouwdoos plaatsen
Nadat we internetkabels hebben aanlegd is het wel zo netjes om deze in de muur weg te werken met een een inbouwdoos. Deze inbouwdoos is een aansluitpunt waar u vervolgens uw internetkabel in kunt prikken voor het gewenste apparaat. U kunt het zien als een stekker in het stopcontact plaatsen.

Doordat de inbouwdoos is weggewerkt in de muur is de getrokken kabel ook netjes weggewerkt waardoor de installatie er veel mooier uitziet. Het grote voordeel van bekabeld internet is de snelheid, die nog altijd sneller en stabieler is dan een wifi verbinding. Doorgaans wordt dit gebruikt voor smart-tv's, surround-sound sets, computers en spelcomputers.


Wat is domotica

Domotica is eigenlijk niks anders dan slimme apparatuur dat kan communiceren met een netwerk zodat u middels u telefoon of ander bedieningspaneel een opdracht naar het gewenste apparaat kunt versturen. Domotica wordt dan ook wel “huisautomatisering”genoemd. Denk bijvoorbeeld aan uw verlichting, audio en computerapparatuur, zonnescherm, rolluik, alarm en vele andere systemen.

Meer informatie nodig?

Wilt u weten wat Smart Computerservice voor u kan betekenen op het gebied van domotica (huisautomatisering) en elektrotechnische installaties? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat. Of u nu zzp-er, MKB of als particulier een installateur zoekt. U bent bij ons aan het juiste adres!