Computerbeheer op afstand zonder tussenkomst van de gebruiker – RMM

Computerbeheer op afstand oftewel RMM (Remote Monitoring and management) is een  tool die wij als ict-dienstverlener veel gebruiken bij onze heden daagse klantsystemen. De RMM tool is een stukje software dat de integriteit en prestaties kan monitoren van al alle computers, netwerkapparaten en virtuele machines die wij inzetten bij onze klanten. Het is hierdoor mogelijk om beveiligingsupdates en acties op afstand uit te voeren zonder tussenkomst van de gebruiker.

Dat klinkt allemaal heel mooi maar hoe zit het dan met mijn privacy?

Bij Smart Computerservice hoeft u zich om uw privacy absoluut geen zorgen te maken. Privacy & veiligheid staat bij ons bovenaan. We kunnen met onze RMM tool niet zien wat u live doet en dat willen we ook helemaal niet weten gezien dat uw stukje privacy recht is. Maar wat kunnen we dan allemaal wel zien? Met onze RMM software hebben we volledig beheer over het technische gedeelte van uw computersysteem. Hierdoor kunnen we op tijd beveiligingsupdates naar uw systeem doorsturen, uw computer in topconditie houden d.m.v onderhoud scripts en eenvoudig de logboeken van het systeem uitlezen als hulptool bij het herleiden van eventuele systeemfouten.

Kortom; door proactief op te treden, worden potentiële problemen vooraf gesignaleerd waarbij een probleem in veel gevallen kan worden voorkomen in plaats van dat deze moet worden opgelost.

Scherm overname voor SMART SUPPORT

In onze RMM tool zit ook een “take over tool” ingebouwd. Met deze tool kunt u eenvoudig uw scherm met onze support heroes delen. Om uw privacy te waarborgen dient u ons altijd vooraf akkoord te geven voordat uw scherm daadwerkelijk met onze support heroes wordt gedeeld. De “take over tool” wordt enkel gebruikt wanneer u onze support nodig heeft om op afstand een probleem op te lossen. Als het probleem is verholpen word de opgebouwde take over sessie beëindigd en zullen we bij een volgende sessie opnieuw uw akkoord vragen om uw scherm met ons te delen.

Heeft u interesse om onze RMM tool voor uw bedrijf te laten werken? Neem dan uiteraard contact met ons op. Ben u particuliere klant dan hebben wij een vergelijkbare oplossing maar dan net iets anders ingericht, neem ook zeker contact met ons op!

 

Dat wil ik