Geplaatst op Geef een reactie

Hoe zijn uw gegevens opgeslagen en zijn deze wel beschermd?

16-05-2021

3 minuten leestijd

Hoe zijn uw gegevens opgeslagen en zijn deze wel beschermd?
Plotseling zijn al uw persoonlijke foto’s, bestanden of juist zakelijke data weg. Ziet u het al voor u? En dan? Dan bent u te laat. Vaak zien we dit pas in als het te laat is en dat is zonde. We hebben soms geen idee van wat er allemaal aan belangrijke persoonlijke of zakelijke bestanden op onze computers staat. Zorg er dus voor dat u de schrik voor bent door een goede back-up te maken. Hoe en wat? We leggen het uit!

Wat is een back-up

Een back-up is een reservekopie van de bestanden die op de pc staan. Een kopie waarmee u dus kunt voorkomen dat er iets verloren gaat mocht er iets mis gaan. In veel gevallen heeft u geen invloed op de situatie en gebeurt het dus onverwacht. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor u uw data kwijt kunt raken, een paar voorbeelden:

  • Virussen, spyware en malware
  • Een fout in een update
  • Verlies of diefstal
  • Een kapotte harde schijf
  • Stroomstoring, ouderdom en fabricagefouten

Verschillende soorten back-up oplossingen

Voor het maken van een back-up zijn er 2 soorten back-ups: Image based back-up; Een image based back-up is een complete back-up van alle data die op uw computer staat. Bij een image based back-up wordt eerst een volledige backup gemaakt en vervolgens worden enkel de gewijzigde bestanden apart geback-upt zodat het maken van de nieuwe back-up sneller is voltooid. Voordeel van deze oplossing is dat het terugzetten van een backup (na bijvoorbeeld een brand) snel gaat en u kunt zo weer verder met waar u gebleven was.

File based back-up; Een file based back-up is een gedeeltelijke backup van de door u gekozen bestanden. Denk bijvoorbeeld aan uw persoonlijke foto’s, documenten en misschien wel vakantiefilmpjes. Gaat uw computer stuk, wordt deze gestolen of misschien wel gegijzeld door ransomware software, dan heeft u met de file back-up altijd uw belangrijke bestanden weer tot uw beschikking binnen enkele uren.

Online gegevens opslaan veilig?

Nu zult u vast denken, is het nu wel zo veilig om al mijn persoonlijke bestanden online in de cloud op te slaan? Bij een cyberaanval liggen al mijn gegevens op straat? Bij Smart Computerservice werken wij met beveiligde software en beveiligde verbindingen. Al uw gegevens worden dus vanaf uw computer beveiligd verzonden naar ons datacenter in Amsterdam. Al uw gegevens op onze server staan versleuteld opgeslagen, waarvan wij en/of u alleen de sleutel in bezit hebben. Zonder die sleutel is uw data door een hacker onmogelijk uit te lezen, superveilig dus!

Interesse in een superveilige back-up oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *